Spanish : Family, Parties and Celebrations Vocabulary - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. All are multiple choice questions with four options. Choose the right one. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Family, Parties and Celebrations Vocabulary - Presentation
Family, Parties and Celebrations Vocabulary - Explanation
(Continued from above)
Question:Escoge la respuesta correcta para completar cada una de las siguientes situaciones.
(Choose the correct answer to complete each of the following situations.)
1.)Pedro es el padre de Mercedes. Mercedes está casada con Roberto. Entonces, Pedro es…
a. el hijo de Roberto.
b. el padre de Roberto.
c. el hermano de Roberto.
d. el suegro de Roberto.
Answer:(d)
2.)Lina es la madre de Felipe y es la hermana de Sandra, entonces Sandra es…
a. La abuela de Felipe.
b. La sobrina de Felipe.
c. La tía de Felipe.
d. La prima de Felipe.
Answer:(c)
Gloria y Cecilia son hermanas, Gloria es la madre de Jairo y Cecilia la madre de Daniel, entonces…
3.) Daniel y Jairo son:
a. Hermanos.
b. Tío/sobrino.
c. Padre / hijo.
d. Primos.
Answer:(d)
4.) Gloria y Daniel son:
a. Hermanos.
b. Sobrina y tío.
c. Tía y sobrino .
d. Primos.
Answer:(c)
Juan y Eduardo son hijos de María. Juan está casado con Diana y Eduardo está casado con Natalia entonces…
5.) María es:
a. La suegra de Eduardo.
b. La madre de Diana.
c. La cuñada de Natalia.
d. La suegra de Diana y Natalia .
Answer:(d)
6.) Eduardo es:
a. El esposo de Diana.
b. El cuñado de Diana.
c. El suegro de María.
d. El cuñado de Juan .
Answer:(b)

Question:Combina las palabras correctas de la columna izquierda (español) con la columna derecha (inglés)
(Match the correct expressions from the left column (Spanish) with the right column (English).)
1.) a. suegro   -   sister-in-law
     b. yerno    -   daughter-in-law
     c. nuera    -   father-in-law
     d. cuñada  -   husband
     e. esposo   -    son-in-law
Answer:( d, c, a, e, b)
2.) a. brindis   -   groom
     b. boda     -   married
     c. pareja   -   couple
     d. casado  -   wedding
     e. novio    -   toast
Answer: (e, d, c, b, a)

Question:Ahora, escoge la frase que no corresponde a la situación.
(Now, choose the sentence that does not belong in the situation)
1.)¿Qué cosas hay en una fiesta de cumpleaños?
a. Hay música.
b. Hay una torta.
c. Hay baile.
d. Hay una boda.
Answer:(d)
2.)¿Qué hay en una boda?
a. Hay muchas parejas.
b. Hay un brindis.
c. Hay una piñata.
d. Hay un pastel grande.
Answer:(c)
3.)La hija de Rosa, Carmen, tiene un hijo que se llama Carlos. Esto significa que…
a. Carlos es nieto de Rosa.
b. Carmen es madre de Carlos.
c. Rosa es abuela de Carlos.
d. Rosa es tía de Carlos.
Answer:(d)
4.)Juana tiene un hijo que se llama Pablo y tiene una hermana que se llama Aurora. Aurora tiene un hijo que se llama Pedro. Esto significa que…
a. Pablo y Pedro son primos.
b. Pedro es tío de Juana.
c. Pablo es sobrino de Aurora.
d. Aurora y Juana son hermanas.
Answer:(b)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version