Spanish: "Ir" Conjugated + a + Infinitive - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt.All are multiple choice questions with four options. Choose the right one. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
“Ir” Conjugated + a + Infinitive - Presentation
“Ir” Conjugated + a + Infinitive - Explanation
(Continued from above)
Question:Escoge la palabra correcta para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Choose the correct word to complete each of the following sentences.)
1.)Tú _____estudiar español.
a. voy           c. va a
b. vas a        d. van a
Answer:(b)
2.)Él ________tocar la guitarra.
a. vas a        c. va a
b. voy a        d. van a
Answer:(c)
3.)Tus amigos ________dar una fiesta.
a. van a             c. van
b. voy a             d. vas a
Answer:(a)
4.)¡Yo _____ a ______mucho dinero!
a. va / comer
b. voy / ganar
c. vas / beber
d. voy / cocinar
Answer:(b)
5.)Pablo y Lorena ___ a ____arroz con pollo.
a. van / dormir
b. van / cantar
c. van / cenar
d. vamos / tomar
Answer:(c)
6.)Tú amiga___ a _____tango.
a. va / bailar
b. vas / bailar
c. va / ser
d. va / vivir
Answer:(a)
7.)Mi amiga y yo ____ a _____español.
a. voy / estudiar
b. voy / hablar
c. vamos / desayunar
d. vamos / hablar
Answer:(d)
8.)Ustedes _____ a dormir y nosotros _____a estudiar.
a. vamos / vamos
b. van / vamos
c. van / van
d. vamos / van
Answer:(b)

Question:Ahora, de las cuatro opciones que tú tienes, selecciona el verbo que no es apropiado.
(Now, from the four choices that you have, select the one that is not the appropriate verb.)
1.)Tú vas a ______en la playa.
a. dormir             c. nadar
b. jugar              d. comprender
Answer:(d)
2.)Yo voy a _______música pop en mi casa.
a. beber               c. tocar
b. escuchar           d. poner
Answer:(a)
3.)Nancy va a _______en la oficina.
a. trabajar            c. vivir
b. leer                  d. escribir
Answer:(c)
4.)Nosotros vamos a ________ al concierto.
a. ir                     c. asistir
b. conducir            d. visitar
Answer:(d)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version