Spanish: Possessive Adjectives - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Possessive Adjectives - Presentation
Possessive Adjectives - Explanation
(Continued from above) All are multiple choice questions with four options. Choose the right one.
Question: Selecciona la frase correcta para las siguientes oraciones en inglés.
(Choose the correct phrase for the following sentences in English.)
1.) This is my homework.
a. Ésta es su tarea.
b. Ésta es nuestra tarea.
c. Ésta es mi tarea.
d. Ésta es tu tarea.
Answer:(c)
2.) It’s our computer.
a. Es vuestra computadora
b. Es tu computadora
c. Es nuestra computadora
d. Es mi computadora
Answer:(c)
3.) You travel with your friends.
a. Viajas con mis amigos
b. Viajas con sus amigos
c. Viajas con tus amigos
d. Viajas con nuestros amigos
Answer:(c)
4.)She has her documents at home.
a. Ella tiene tus documentos en la casa.
b. Ella tiene sus documentos en la casa.
c. Ella tiene mis documentos en la casa.
d. Ella tiene tu documento en la casa.
Answer:(b)

Question: Ahora escoge la respuesta correcta a las siguientes preguntas:
(Now choose the correct answer to the following questions:)
1.)¿Necesitas tu bolígrafo azul?
(Do you need the blue pen?)
a. Sí, necesito mis bolígrafos azules.
b. Sí, necesito tu bolígrafo azul.
c. Sí, necesito mi bolígrafo azul.
d. Sí, yo necesito su bolígrafo azul.
Answer:(c)
2.)¿Luis pasea a su perro en el parque?
(Does Luis walk his dog in the park?)
a. No, Luis no pasea a su perro en el parque.
b. No, Luis no pasea a tu perro en el parque.
c. Sí, Luis pasea a mi perro en el parque.
d. Sí, Luis pasea a sus perros en el parque.
Answer:(a)
3.)¿La profesora de ustedes es simpática?
(Is the teacher of yours nice?)
a. Sí, mi profesora es simpática.
b. Sí, nuestra profesora es simpática.
c. Sí, su profesora es simpática.
d. Sí, su profesora es simpática.
Answer:(b)
4.) ¿El carro de Pedro y Andrea es bonito?
(Is Pedro and Andrea’s car pretty?)
a. Sí, sus carros son bonitos.
b. No, nuestro carro no es bonito.
c. Sí, tu carro es bonito.
d. Sí, su carro es bonito.
Answer:(d)

Question: Ahora vamos a seleccionar el adjetivo posesivo correcto para las siguientes oraciones:
(Now let’s choose the correct possessive adjective for the following sentences:)
1.) Juan tiene____ propia casa.
a. Tu            c. sus
b. mi            d. su
Answer: (d)
2.) Necesito____vitaminas.
a. mis          c. sus
b. mi           d. nuestros
Answer: (a)
3.) Hablamos con _________ profesor en la clase.
a. nuestro             c. su
b. nuestros            d. nuestra
Answer: (a)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version