Spanish: Present Indicative of Verbs “tener and venir” - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. Choose the right word to complete each of the following sentences. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Present Indicative of Verbs “tener and venir” - Presentation
Present Indicative of Verbs “tener and venir” - Explanation
(Continued from above)All are multiple choice questions with four options. Choose the right one.
Question: Escoge la palabra correcta para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Choose the right word to complete each of the following sentences.)
1.) Yo _____ una bicicleta.
a. tiene         c. tengo
b. tienes        d. tenga
Answer:(c)
2.) Él ________un carro deportivo.
a. tienes        c. tiene
b. tienen       d. tengo
Answer:(c)
3.)María________ a la clase en la mañana.
a. viene            c. vengo
b. vienes          d. vienen
Answer:(a)
4.)¡Tú _______mucho dinero!
a. tiene           c. tenemos
b. tienes         d. tengo
Answer:(b)
5.)Carlos y Vivian _______ a mi casa.
a. vienes            c. vienen
b. venimos         d. viene
Answer:(c)
6.)Tú amigo_______un problema.
a. tiene            c. tengo
b. tienes          d. tienen
Answer:(a)

Question:
Ahora, selecciona la forma correcta del verbo “tener”.
(Now chose the correct form of the verb “to have”)
1.)Juan y Pedro_____.
a. Tienes
b. Tenemos
c. Tengo
d. Tienen
e. Tiene
Answer:(d)
2.)El doctor______.
a. Tienes
b. Tenemos
c. Tengo
d. Tienen
e. Tiene
Answer:(e)
3.)Silvia y yo _________.
a. Tienes
b. Tenemos
c. Tengo
d. Tienen
e. Tiene
Answer:(b)
4.)Yo __________.
a. Tienes
b. Tenemos
c. Tengo
d. Tienen
e. Tiene
Answer:(c)
5.)Tú___________.
a. Tienes
b. Tenemos
c. Tengo
d. Tienen
e. Tiene
Answer:(a)

Question: Ahora, escoge la forma correcta del verbo “venir” para el pronombre “él”:
(Now choose the correct form of the verb “to come” for the pronoun “he”.)
a. viene           c. venimos
b. vienes          d. vengo
Answer:(a)
Question: Ahora, escoge la forma correcta del verbo “tener” para el pronombre “usted”:
(Now choose the correct form of the verb “to have” for the pronoun “you” formal.)
a. tengo          c. tiene
b. tienes          d. tenemos
Answer:(c)
Question: Ahora, vamos a seleccionar el pronombre correcto: Tienen
(Now let’s choose the correct pronoun: Tienen.)
a. Tú              c. Usted
b. Ellos            d. Yo
Answer:(b)
Question: Ahora, vamos a seleccionar el pronombre correcto: Vengo
(Now let’s choose the correct pronoun: Vengo.)
a. Tú                c. Él
b. Usted            d. Yo
Answer:(d)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version