Spanish: Present Indicative of "ir" and "dar" - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Present Indicative of “ir” and “dar” - Presentation
Present Indicative of “ir” and “dar” - Explanation
(Continued from above)All are multiple choice questions with four options. Choose the right one.
Question: Escoge la palabra correcta para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Choose the right word to complete each of the following sentences.)
1.)Yo ____un regalo a mi hermana.
a. doy           c. das
b. voy           d. da
Answer:(a)
2.)Él ________al teatro con su novia.
a. vas           c. va
b. da            d. das
Answer:(c)
3.)Mi amiga Carla________ una buena propina al taxista.
a. da                c. va
b. doy               d. das
Answer:(a)
4.)ˇTú _______mucho dinero!
a. vas                c. da
b. das                d. va
Answer:(b)
5.)Carlos y Verónica _______ concierto.
a. vas al                   c. van al
b. va al                    d. vamos al
Answer:(c)
6.)Tu amigo_______museo.
a. va al                   c. voy al
b. vas al                 d. van al
Answer:(a)

Question:Ahora, selecciona la forma correcta del verbo “dar” de la columna de la derecha para cada uno de los siguientes sujetos:
(Now chose the correct form of the verb “to give” from the column on the right for each of the following subjects:)
1.)Sonia_____
a. das
b. damos
c. doy
d. dan
e. da
Answer:(e)
2.)Yo ______
a. das
b. damos
c. doy
d. dan
e. da
Answer:(c)
3.)Silvia y mi amigo ________
a. das
b. damos
c. doy
d. dan
e. da
Answer:(d)
4.)Roberto __________
a. das
b. damos
c. doy
d. dan
e. da
Answer:(e)
5.)Tú___________
a. das
b. damos
c. doy
d. dan
e. da
Answer:(a)

Question: Ahora, escoge la secuencia correcta.
(Now choose the correct sequence.)
1.)Cuando yo_____al restaurante siempre ____ una buena propina al camarero.
a. voy/ doy
b. doy/ voy
c. voy/ das
d. voy/ da
Answer:(a)
2.)Miguel ____al parque y le ____comida a las ardillas mientras mis amigos ____a la ciudad y _____dinero a los necesitados.
a. va/ da/ vamos/ damos
b. va/ da/ voy/ doy
c. va/ da/ van/ dan
d. vas/ das/ van/ dan
Answer:(c)

Question:Ahora, vamos a seleccionar el pronombre correcto: Van
(Now let’s choose the correct pronoun: Van)
a. Tú
b. Ellos
c. Usted
d. Yo
Answer:(b)
Question:Ahora, vamos a seleccionar el pronombre correcto: Doy
(Now let’s choose the correct pronoun: Doy )
a. Tú
b. Usted
c. Él
d. Yo
Answer:(d)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version