Spanish: Present Tense of The Verb "estar" - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Present Tense of Verb "estar" - Presentation
Present Tense of Verb "estar" - Explanation
(Continued from above)All are multiple choice questions with four options. Choose the right one.
Question:Selecciona la respuesta correcta a las siguientes preguntas.
(Select the correct answer for the following questions.)
(image of a man in his car)
1.) ¿Dónde está Pedro?
a. Está en su oficina.
b. Está en su casa.
c. Está en su carro.
d. Está en su clase de español.
Answer:(c)
(image of a pen on the table)
2.) ¿Dónde está el bolígrafo?
a. El bolígrafo está en mi libro.
b. Está en mi oficina.
c. Está en la mesa.
d. No está en la mesa.
Answer:(c)
(image of the United States)
3.) ¿Dónde está Nueva York?
a. Nueva York es una ciudad.
b. Nueva York está en los Estados Unidos.
c. Nueva York no está en Nueva Jersey.
d. Hmm, ¿Dónde está Nueva York?
Answer:(b)
(image of a happy woman)
4.) ¿Cómo está ella?
a. Ella está triste.
b. Ella está felíz.
c. Ella está ocupada.
d. Ella está enojada.
Answer:(b)
(image of a sick male person)
5.) ¿Cómo está este hombre?
a. Él está fuerte.
b. Él está optimista.
c. Él está contento.
d. Él está enfermo.
Answer:(d)

Question: Ahora llena los espacios con la forma correcta del verbo “estar.”
(Now fill in the blanks with the correct form of the verb “to be”)
1.) Yo _______muy bien.
a. estoy         c. esta
b. ¿estan       d. estamos 
Answer: (a)
2.) Pedro y María______muy ocupados en la oficina.
a. estoy        c. esta  
b. ¿estan      d. estamos
Answer: (b)
3.) Luis _____en Colombia con su familia.
a. estoy        c. esta  
b. ¿estan      d. estamos
Answer: (c)
4.) Todos nosotros________escuchando música.
a. estoy        c. esta  
b. ¿estan      d. estamos
Answer: (d)

Question: Ahora vamos a seleccionar la conjugación correcta en las siguientes oraciones:
(Now let’s choose the right conjugation to the following sentences:)
1.) Él ______triste.
a. estoy        c. estás
b. están        d. está
Answer:(d)
2.) Ellos _______felices.
a. están        c. estamos
b. estoy        d. está
Answer:(a)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version