Spanish: Stem Changing Verbs - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Stem Changing Verbs - Presentation
Stem Changing Verbs - Explanation
(Continued from above)All are multiple choice questions with four options. Choose the right one.
Question:Escoge los verbos correctos para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Choose the correct verbs to complete each of the following sentences.)
1.)Yo_____ ocho horas.
a. duermes        c. dormimos
b. duermo         d. duerme
Answer:(b)
2.)Él _______leer un libro.
a. quiero          c. quiere
b. quieren        d. quieres
Answer:(c)
3.)María_____ en el día de su cumpleaños.
a. pienso         c. piensa
b. piensas       d. piensan
Answer:(c)
4.)¡Tú ______ arroz con pollo!
a. almuerza        c. almorzamos
b. almuerzas       d. almuerzo
Answer:(b)
5.)Tú y yo __________las instrucciones.
a. sigues           c. seguimos
b. sigo             d. siguen
Answer:(c)
6.)Tus amigos ________a casa.
a. vuelven          c. volvemos
b. vuelves          d. vuelvo
Answer:(a)

Question: Ahora, selecciona la forma correcta del verbo “pedir” de la columna de la derecha para cada uno de los siguientes sujetos:
1.)Diana y Juana_____
a. Pides
b. Pedimos
c. Pido
d. Piden
e. Pide
Answer:(d)
2.)El doctor______
a. Pides
b. Pedimos
c. Pido
d. Piden
e. Pide
Answer:(e)
3.)Ana y yo ________
a. Pides
b. Pedimos
c. Pido
d. Piden
e. Pide
Answer:(b)
4.)Yo __________
a. Pides
b. Pedimos
c. Pido
d. Piden
e. Pide
Answer:(c)
5.)Tú___________
a. Pides
b. Pedimos
c. Pido
d. Piden
e. Pide
Answer:(a)

Question:Ahora escoge los verbos correctos para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Now choose the correct verbs to complete each of the following sentences.)
1.)Ustedes_____ ocho horas y nosotros _____siete horas.
a. dormimos / dormimos
b. duermen / dormimos
c. duermen / duermen
d. dormimos / duermen
Answer:(b)
2.)Silvia_____ los verbos y yo _____los números.
a. repite / repite
b. repite / repites
c. repites / repito
d. repite / repito
Answer:(d)
3.)¡Hola Emilio! ¿A qué hora ______?
       Hola Karen, yo _____al mediodía.
a. almuerzas/almuerzo
b. almuerza/almuerza
c. almuerzo/almuerzo
d. almorzamos/almorzamos
Answer:(a)
4.)¡Oye Livia! ¿_____ ir al parque o____ ir al cine?
     Lucía, yo sé que tú______ir al cine pero yo ______ ir al parque.
a. Prefieres/prefieres
   quieres/quiero
b. Prefiere/prefiere
    prefiere/quiero
c. Prefiere/prefieres
    prefieres/quieres
d. Quieres/quieres
    quiere/quiero
Answer:(a)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version