Spanish: Uses of “ser” and “estar” - Practice Intro
This is a free lesson from our course in Spanish
 
   
In this section you'll try some questions to test how much you have learnt. All are multiple choice questions with four options. Choose the right one. (More text below video...)
<h2> </h2> <p> </p> <p> </p>
People who saw this lesson also found the following lessons useful:
Uses of “ser” and “estar” - Presentation
Uses of “ser” and “estar” - Explanation
(Continued from above)
Question:Escoge los verbos correctos para completar cada una de las siguientes oraciones.
(Choose the correct verb to complete each of the following sentences.)
1.) Ella ____ abogada y ____feliz.
a. eres/es
b. es/está
c. está/es
d. está/está
Answer:(b)
2.)El____ profesor y ____muy cansado.
a. está/es
b. está/está
c. es/es
d. es/está
Answer:(d)
3.)El perro____ pequeño y ____inteligente.
a. es/es
b. está/está
c. está/es
d. es/está
Answer:(a)
4.)El edificio ____en Nueva York y ____muy grande.
a. es/está
b. está/es
c. están/es
d. está/está
Answer:(b)
5.)Ese helado que____en la cocina ___delicioso.
a. es/está
b. está/eres
c. es/es
d. está/está
Answer:(d)
6.)La mesa que____en el cuarto ___de madera.
a. es/está
b. es/es
c. está/es
d. está/está
Answer:(c)

Question:Ahora escoge los verbos correctos para completar cada diálogo.
(Now choose the correct verbs to complete each dialogue. )
1.)¡Hola Ana! ¿Cómo _____?
     ¡Hola Juan! Yo____ muy bien. ¡Gracias!
a. estás/estoy
b. está/soy
c. eres/soy
d. eres/estoy
Answer:(a)
2.)¡Hola Jennifer! ¿____estudiante de español?
     ¡Hola Marcos! Sí, yo____ estudiante de español.
a. estás/estoy
b. está/soy
c. eres/soy
d. eres/estoy
Answer:(c)
3.)Disculpe señora, me puede decir ¿dónde ____el museo?
     Sí, por supuesto. El museo ____a dos cuadras.
a. está/es
b. está/está
c. es/está
d. es/es
Answer:(b)
4.)Disculpe joven, me puede decir ¿qué hora ___?
     Sí. ____las dos y quince.
a. es/son
b. es/es
c. es/están
d. es/está
Answer:(a)
5.)¡Oye Raúl! ¿Quién ___la chica que ____en la sala de clase? ¡___muy bonita!
     ¡Ah! Ella___ Rosario. Ella ____la hija del profesor. Ella ____trabajando en la escuela.
a. es/está/es
    está/está/está
b. está/es/está
    es/es/está
c. está/es/está
    está/está/es
d. es/está/es
    es/es/está
Answer:(d)
Winpossible's online math courses and tutorials have gained rapidly popularity since their launch in 2008. Over 100,000 students have benefited from Winpossible's courses... these courses in conjunction with free unlimited homework help serve as a very effective math-tutor for our students.
- All of the Winpossible math tutorials have been designed by top-notch instructors and offer a comprehensive and rigorous math review of that topic.
- We guarantee that any student who studies with Winpossible, will get a firm grasp of the associated problem-solving techniques. Each course has our instructors providing step-by-step solutions to a wide variety of problems, completely demystifying the problem-solving process!
- Winpossible courses have been used by students for help with homework and by homeschoolers.
- Several teachers use Winpossible courses at schools as a supplement for in-class instruction. They also use our course structure to develop course worksheets.
 
       
     
 Copyright © Winpossible, 2010 - 2011
Best viewed in 1024x768 & IE 5.0 or later version